Buitenbeen, elders leven en werken

zaterdag, oktober 21, 2006

Het protest

Hoe het afliep, de festiviteiten op de Nationale feestdag?
Wel, volgens de politie kwamen zowat 150.000 protestgangers in rode outfit naar Taipei. De leiders van het protest spreken over 1 miljoen. Vreemd, een van beide heeft duidelijk een foutje gemaakt in z'n telling.
De president, die heeft zijn speech gegeven. Het plein voor het presidentiele paleis was volledig afgesloten voor ongewenste bezoekers en de enorm grote politiemacht slaagde erin om dat ook zo te houden.
Maar zelfs toen de festiviteiten al lang gedaan waren en de nacht gevallen was, bleef de omgeving rond het centraal station bezet door de tegenstanders. Meer dan een week later kwam er een persbericht van de protestleiders: ze zouden vanaf dan het protest beperken tot een viertal uren per dag, tussen 6 en 10 's avonds. De aanhoudende betogingen en bezettingen begonnen voor iedereen zwaar te wegen: politie, bewoners van de stationsbuurt, betogers zelf. De avond van de persmededeling stonden de protestgangers gebogen voor het station, om hun medeleven met de buurtbewoners te tonen.

1 Comments:

  • Is het intussen terug rustig? Hier komt niks meer in beeld.

    By Anonymous Anoniem, at 11:51 p.m.  

Een reactie posten

<< Home