Buitenbeen, elders leven en werken

zaterdag, november 04, 2006

Presidentiele thriller

Het hek is nu helemaal van de dam: de first lady van Taiwan is officieel in beschuldiging gesteld van fraude, samen met drie presidentiele medewerkers. Mevrouw zou zowat 14 miljoen Taiwanese dollar (is ongeveer hetzelfde bedrag in oude Belgische franken) hebben achterover gedrukt. Het geld van vadertje staat werd voor zogezegde geheime diplomatische missies gebruikt. Alleen is nu gebleken dat die missies zo geheim waren dat er geen enkel bewijs van te vinden is.
Het hooggerechtshof wist er tijdens de persconferentie droogjes bij te vertellen dat ook de president zal vervolgd worden, hoewel dat momenteel nog niet kan, aangezien die geniet van immuniteit en dus niet kan aangeklaagd worden.
Het spreekt voor zich dat het protest nu weer in alle hevigheid is losgebarsten. Gisteren kwam de rode beweging spontaan samen voor het presidentiele paleis. Het onmiddellijke aftreden wordt geeist.
De partij van de president, de DPP, hield een spoedberaad. Deze affaire komt zeer ongelegen, nu slechts enkele weken voor de verkiezingen.
En de president, wel, die doet gewoon rustig verder. Onvoorstelbaar toch...
Wordt vervolgd.

1 Comments:

  • De dame had in elk geval illustere voorbeelden: Imelda Marcos, Elena Ceauşescu,...
    Hebben ze eigenlijk haar schoenenkast al eens nagekeken op zoek naar bewijs van de geheime missies?

    Zag juist op tv de protestacties in Taipei. 't Ging er toch wel hardhandig aan toe, vind ik.
    Eén advies: als het geweld escaleert, rap gaan lopen!

    By Anonymous Anoniem, at 6:17 p.m.  

Een reactie posten

<< Home